Jungfrun
~ 24 augusti-23 september ~

Jungrubabyn är kvick och vaken men samtidigt ändå lugnare och mera fridsam än andra spädbarn. Något som ger en antydan om en framtida personlighet som både lugnar och irriterar omgivningen. Ge inte din lilla jungfru päronmos om han vill ha äppeldito. Har han väl bestämt sig för någonting finns det ingenting som kan få honom att ändra sig.

Jungfruns noggraanna urskiljningsförmåga vad gäller mat kan visa sig tidigt och han kan redan som barn förvåna genom att föredra nyttigheter framför mindre lämpliga sötsaker. Men det blir knappast stora scener om han inte vill äta det som serveras. Istället vänder han bort sitt lilla huvud och ler samtidigt charmerande.
Bortsett från att ungfrubarnen kan vara besvärliga med maten och ibland få matsmältningsproblem är de behagliga att uppfostra. Konflikterna och tempramentsutbrotten är få. Till och med som mycket små brukar dessa barn vara ordentliga och glatt städa undan sina leksaker.

Ett jungfrubarn kommer antagligen att börja tala tidigt och bra utom inför främmande. Han kan nämnligen vara lite blyg. Redan som liten är ditt jungfrubarn en realist. Ge honom därför älskliga drömmar och se så småningom till att han skaffar sig en hemlig önskestjärna. Och glöm inte bort kramarna och pussarna. Din lilla jungfru har ett stort behöv av kel, även om han kanske inte visar det.

Isaac är född i Hästens år
~ 2002 ~

Häst-människor besitter ett outsinligt lager av energi och kampvilja. Över allt annat måste alla tävlingar vinnas, men till skillnad mot Tigern skall de vinnas med stil. De har en bred förmåga, stor talang och mycket ambition.

Deras ambitionsnivå är så hög eftersom Hästar alltid har lätt att segra, både på det fysiska och mentala planet. Då de nästan alltid når framgång lätt, kan de ibland bli arga på sig själva för att de inte lever upp till sina högt uppsatta förväntningar. Lagkamrater blir inte skonade om de inte presterar lika bra som Hästen. Trots att Hästar är mycket egensinniga kan de bli bra lagkamrater, bara de kan bekämpa sin vilja att leda och bestämma.

Till platsen som kapten för ett lag passar de utmärkt då de genom sin stora karisma inspirerar andra till stordåd. Deras favorittid på året är högsommaren när deras energi och livslåga brinner som ljusast.