V. 33 (26/7-2/8)

En ny vecka och solen skiner lite idag, kors i taket. Är såååå lycklig för kl.10.30 så kommer vår tumlare som vi fått av min mormor, det kommer att bli underbart att få mjuka frottehanddukar igen, jag tror det är si sådär sex år sedan vi hade tumlare senast så jag kommer bara att njuta. Den enda nackdelen är att jag tycker det är så jobbigt att ha hantverkare hos oss för jag vet liksom inte vart jag ska ta vägen, om jag ska vara där och prata med dom , bjuda på kaffe eller nej usch nu blir jag nervös. Dom måste dra om elen antagligen så det är därför dom måste vara här en stund, men det går nog bra, som alla andra gånger det har varit hantverkare här, känner mig rätt löjlig för att jag känner såhär faktiskt.

Lilla bebisen för ett himla liv inne i magen idag, det rör sig hela tiden, buffar och sträcker sig om vartannat, underbart. Det börjar nog bli riktigt trångt därinne nu, känner värl när den har rumpan upptryckt mot revbenen, oftast på vänster sida ochhur små fötterna dinglar mot höger sida. Sitter ofta och känner på dom med handen och ibland drar den undan dom, tycker nog att mamsen

är jobbig som hela tiden trycker och känner på magen.

Då var det måndag och värmen tar kål på mig och då menar jag verkligen allvar, igår och idag har det varit olidligt varmt. Att bada har varit ett måste, det blir nog ett kvälls dopp ikväll också, skönt. Idag har det kört på höger sida av magen, har bara kunnat stå så dubbelvikt som det går med denna mage emellan för att det ska gå över, har nästan inte kunnat andats för att det gjort så ont, det har blivit så två gånger idag. Ska till barnmorskan imorgon så då kan jag fråga vad det kan vara. Mår annars prima, orörlig men det lever jag med, det är lite mysigt också, man blir liksom påmind att man är höggravid. Trodde aldrig att jag skulle bli höggravid och nu är jag det helt plötsligt.

Det gick bra hos barnmorskan, inget annorlunda. Hon sa att barnet kan ändra lite läge, att det inte var helt fixerat ännu, men jag känner att den lille ligger lika och har gjort det en längre tid nu, rumpan upp mot vänster revbensbåge och så sprattlar den med tårna på höger sida. Nästa gång, om två veckor skulle vi prata om hur jag vill ha min förlossning, det känns att det närmar sig.
Tillbaka | Nästa