V. 28 (21/6-27/6)

Idag är det midsommarafton och jag mår ganska bra efter min förkylning, dock lite hes fortfarande. Ja, jag har ju såklart ont i ryggen också men det är inte någon nyhet längre. Hade en otrolig kramp i vaderna inatt, det är obehagligt, sedan känns det som träningsvärk ett tag när man klivit upp. Det känns som en perfekt dag att arbeta kväll på en akutmottagning, eller inte.

Klockan är nu 22.49 på midsommaraftonskvällen och jag har kommit hem från jobbet. Hade åtta sammandragningar innan jag började jobba kl.13.00 och på jobbet hade jag fjorton stycken innan jag slutade 21.30 och sedan har jag haft fyra stycken till, det är inte roligt alls, börjar faktisk tbli lite orolig. På måndag SKA jag ringa barnmorske- mottagningen och höra.

23/6, söndag. Jag hade sådan tur att det var en barnmorska som hade mottagning idag så jag fick komma till henne och bli undersökt nu idag när jag hade börjat jobba. Hon kände så jag inte var öppen vilket jag inte heller var men hon kunde inte känna livmodertappen för den låg så långt bakåt så jag fick en akut tid i morgon, måndag. Nervöst!!!

Det har blivit måndag och jag har varit upp till barnmorskan. Jag kopplades till en CTG-apparat och blev gynundersökt av en gynläkare som kunde konstatera att barnet lagt sig med huvudet nedåt redan (tidigast om en månad ska dom göra det) och så hade livmodertappen blivit påfrestad och tryckts snett bakåt och blivit kortare, vilket säger att jag absolut inte får jobba då barnet kan vara pågång om jag anstränger mig. Det är även för tidigt att få något läkemedel som ska verka stoppande. Den enklaste åtgärden var enligt honom att åka hem, vara sjukskriven och bara vila, ingen storstädning (vilken tur att jag hade dammsugit innan jag åkte upp dit). Känns konstigt att jag ska vara hemma tills bebisen kommer om ca. tre månader (föhoppningsvis) eftersom jag ändå mår ganska bra förutom sammandragningarna. Hade den mest underbara barnmorskan måste jag bara säga, tack Inger.
Tillbaka | Nästa