V. 26 (7/6-13/6)

Värmen håller på att ta kål på mig, känner mig höggravid och igår kände jag av foglossning såfort jag hade legat och vilat mig, undrar var det ska sluta, vill inte börja få besvär med det redan. Visst är det härligt med denna sommar värme men jag vill helst ligga inne och ha bordsfläkten på och läsa så då kan jag inte ta till vara på solen. Är ut och vattnar mina odlingar och så ligger jag i solstolen en stund men sedan måste jag in och svalka mig. Fast man ska inte klaga. Ska jobba i helgen så då kommer jag väl sura för att jag inte kan ta till vara på solen och värmen, man blir aldrig nöjd.

Det har blivit måndag och vi har varit till barnmorskan idag, mätte magen som låg precis på medel linjen och hjärtljuden lät bra. Barnmorskan tyckte dock att jag skulle ta det lite lugnt eftersom att jag har lite för mycket sammandragningar redan. Skulle höra av mig ifall de tilltar för då behöver jag kanske gå på en läkarundersökning för att se så det inte är något på gång, det är lite väl tidigt att föda nu. Blev ändå lugn av beskedet för det skulle inte vara någon fara trodde hon.
12/6 och sammandragningarna fortsätter, fick flera riktigt tätt nu ikväll och det är inte roligt. Det har även blivit livat rejält i magen igen efter en ganska lugn period på ett par veckor kanske. Nu känns det som om den liksom boxar på ena sidan och sparkar på den andra, samtidigt. Alldeles nyss kändes det som om den tryckte foten upp mot revbenen och liksom spjärnade så den drogs ner mot höften, kändes väldigt väl att det var en fot, mysigt. I måndags när vi var hos barnmorskan så sa hon att livmodern snart är upp mot mina revben rejält, och detta för att min rygg är ganska kort, undras just hur det kommer att kännas när det blir för trångt där, aj, aj, aj.
Tillbaka | Nästa