V.14

Inget annorlunda denna vecka, längtar bara efter att få göra ett ultraljud så jag vet mer exakt hur långt gången jag är egentligen. Jag är så orolig att de drar fram födelsedatumet flera veckor. Läser ALLT och intalar mig att jag verkligen är i vecka 14 som det är sagt från början. Nu står det t.ex att man kan få en sådan där "linea nigera" som är som en mörk linje från naveln och ner och som beror på hormoner, så nu står jag framför spegeln och intalar mig själv att jag kan skymta en sådan linje, vilket alltså säger att jag skulle kunna vara i vecka 14. Man blir lite knäpp skulle jag vilja påstå, ska ju gå i massor av veckor och vara gravid så vad skulle några veckor hit eller dit göra egentligen.

Magen är som en jojo, ena dagen så står den ut och det verkligen syns att jag är med barn och så vaknar jag nästa morgon och då är den tillbaka till fläskstadiet.

Tänker på att jag kanske får missfall, har det mycket i tankarna för att svägerskan fick det för några månader sedan och jag kan inte sluta tänka på att det kan hända mig. När jag var till barnmorskan så frågade jag om man

märker det snabbt men då sa hon att det kan vara dött i ca. två veckor innan man behöver märka något, hon sa såklart även att det inte är något jag ska gå och tänka på.

Jag har jobbat två nätter på rad nu och det har gått bra förutom att jag i morse vid 06-tiden kände mig så konstig i huvudet och blev allmänt klen så jag tog ett blodsockerprov på mig själv som visade sig vara alldeles för lågt, 2,4 mmol och referensvärdet är 3,5-5,0 mmol, så jag var tvungen att äta lite och så drack jag sötsaft och då kändes det bättre nästan på en gång. Är lite orolig ibland när jag arbetar för det är ju tunga lyft och knepiga kroppsställningar som man står i när man lyfter, rädd att det kan hända barnet något men slår ifrån mig det för annars kan jag ju inte arbeta alls, men jag är ändå lite orolig.

Tillbaka | Nästa