V.08

Veckan började med en konstig släng av magsjuka, fruktansvärt dålig i magen och jag mådde inte alls bra. Tog en snaps av Ouzo för att om möjligt döda alla baciller i magen. Sjukanmälde mig på måndagen, klarade inte av att gå till jobbet då jag sprang på toaletten hela tiden och så hade jag så ont i magen. Tog en whiskey på kvällen i hopp om att bacillerna skulle dö denna gång i allafall, tog den lite motvilligt för jag kunde ju vara gravid men Magnus var så säker på att det inte var något denna gång heller och skulle jag hålla på så här varje månad undrade han, bli liksom skengravid eller?!?

På tisdagen hade det gått femtio dagar sedan sista mensens första dag, den hade varit mycket oregelbunden sedan jag slutat äta p-piller så det kändes inte så märkvärdigt.

Var dock piggare denna dag och var tvungen att komma ut lite så jag åkte till apoteket för att köpa ett grav test, för hundra elfte gången i onödan tänkte jag. Gjorde som så många gånger förr, läste bruksanvisningen, doppade stickan och trädde på locket, drog upp äggklockan på fem minuter och bestämde mig för att inte titta förrän klockan ringt, har stått och tittat i fem minuter på stickan förut och det har ju inte hjälpt tänkte jag så det var dags att prova ett annat sätt denna gång.

Kunde ju såklart inte hålla mig de där fem minutrarna då jag bara var tvungen att gå in på toaletten för att hämta något och då liksom så var jag bara tvungen att kika och när jag såg det rosa pluset på stickan så hoppade hjärtat upp i halsgropen och så förstod jag helt plötsligt inte vad ett plus betydde mer än att ett sådant har jag inte sett tidigare då jag testat mig.

GRAVID? nähä, kan det vara möjligt, tog fram bruksanvisningen och höll fingret på bilden som beskrev hur det ser ut när man är gravid och så satte jag stickan precis under och det såg lika ut, men hallå dumskalle, du ÄR gravid tänkte jag. Vilken känsla, detta som jag längtat efter i så många år och nu helt plötsligt kan man inte fatta att man ska få vara med om det.

For åter igen ner på stan för att köpa en bok som jag alltid drömt om att få köpa till Magnus den dag jag skulle få berätta att vi ska ha barn, den heter: Du ska bli pappa och den ser så fin ut. På bokhandeln så sa hon som slog in boken - Åh vad roligt att få en sådan här bok när man ska bli pappa och så sa hon att den skulle vara jätte bra och där stog jag och liksom småbubblade i hela mig och tänkte att hon skulle bara veta att det är jag som ska bli mamma, precis som om att ingen annan blivit det förr. Gick nästan småfnittrande därifrån.

Väl hemma så ringde Magnus och sa att han skulle jobba till sent och där sprack min fina överraskning. Blev dödstrött och gick och la mig innan han kommit hem så jag skrev en lapp på paketet att han måste öppna det på en gång. Vaknade av att han kom och kramade mig och så låg vi där i mörkret och log mot varann av lycka, underbart.

Tillbaka | Nästa