DAGISRAPPORT
Detta har Isaacs dagisfröknar skrivit om honom

HT 2004

Isaac började sin inskolning på Gullvivan, småbarnsavd, tidagen den 3 aug 2004.
Han var ständigt på upptäcksfärd under inskolningsveckorna. Han hade inte tid att leka, ville "kolla allt", speciellt alla racerbilar, traktorer, lastbilar. . .
Matsituationerna gick bra. Han har lite svårt att sitta kvar och äta färdigt. Han sover i sin vagn inne i vilrummet. Han är glad när han kommer till förskolan, likaså när föräldrarna kommer för att hämta honom.

Senare under hösten sover Isaac på madrass med en nallebjörn i famnen. Jag brukar sjunga en vaggvisa om Isaac för att han ska komma till ro och sova.
Isaac har ett välutvecklat språk. Han fungerar bra i mindre grupper och styrda aktiviteter t.ex när vi går på "gympan", går till skogen, vattenlek. Det är svårare för honom i fria leken. Han söker kontakt och vill leka men förstår inte alltid leken. Då reagerar han med att knuffas, bitas eller ta sakerna från kompisarna. Det gör också att kompisarna blir rädda och reserverade inför hans kontaktförsök. Vi försöker hjälpa honom till leken, genom att som vuxen delta i fria leken, dela in barnen i mindre grupper ibland, ge barnen positiva upplevelser tillsammans.

VT 2005
Vi jobbar vidare med leken i barngruppen. Vi tränar ömsesidighet, turlag och samförstånd. Isaac bits inte längre och barnen är inte rädda för honom. Han leker gärna med Dennis, Oscar, Adam, Lukas som kan fungera bra långa stunder.
Isaac är mycket rörlig men tycker också om att lägga pussel, baka med saltdegen, bygga med järnvägen. Han sitter lugnt vid matbordet när han äter och kan vänta på sina kamrater tills alla ätit färdigt.
Han trivs på förskolan och är oftast glad när han kommer, säger; - Här kommer Isaac. Vid vilan har han sin nalle. Han sitter gärna upp en stund, kollar de andra barnen, pratar lite men lägger sig sedan ner och somnar. Han sover ungefär en timme. Han föredrar färgen gul. Han vill ha gul haklapp, spade etc. Isaac har ett bra språk, stort ordförråd och språkförståelse. Han har ett bra minne och berättar ofta om olika händelser han varit med om.

<<Föregående