1:a Babysim (19/1-03)

Idag har vi varit på Babysim för allra första gången. Det var hur mysigt som helst. Isaac njöt som fisken i vattnet, han sprattlade och upptäckte att man kunde plaska lite med händerna också. Vi var ganska många faktiskt och det var ju också roligt såklart.

Vi var fem familjer som kände varann redan innan och sedan var det fyra familjer till tror jag och så var det en kompis som var ledare så det kunde inte blivit bättre. Längtar redan tills nästa söndag.

Isaac blev så trött så trött efteråt, han somnade i barnbilstolen ute hos Magnus medans jag duschade och klädde mig och sov sedan som en stock medans vi tog på honom ytterkläderna och sedan hela vägen hem och länge länge hemma, jag tror det blev 2½ timme allt som allt faktiskt.

Håll muspekaren på bilderna så
står det lite om bilden där

Isaac oc mamma med en intressant groda..Isaacs kompis Noah

Isaacs kompis Lukas..Isaacs kompis Edvin

Isaac kikar på en boll, den ser god ut..Isaac och kompisen Fred

2:a Babysim (26/2-03)

Den andra gången vi var på Babysim så skulle vi prova på ryggläget och det gillade Isaac till en början, tur att vi fick ett par kort på det för sedan ledsnade han på detta, han gillar magläget bäst. Nu fick vi lite hemläxa tills nästa gång och det är att vi ska träna att blåsa på Isaacs ansikte för att öva dykreflexen, alltså att Isaac ska hålla andan när vi blåser på hans ansikte. Det tycker han är roligt så det blir nog inga problem skulle jag tro. Isaac har nya badbyxor på sig denna gång för lilla mamsen köpte ju dom förra för så länge sedan att han faktiskt hann växa ur dom, typiskt mamma att vara så impulsiv att hon var tvungen att köpa dom just då.

Det ser så underbart skönt ut


Samma visa denna gång, somnar som en stock innan vi ens hunnit ut till bilden

3:e Babysim (2/2-03)

Den tredje gången vi skulle på babysim så blev mamsen sjuk, hon fick magsjuka och det var inte roligt. Vi som längtat så till babysimet, det är ju såååååå mysigt.

4:e Babysim (9/2-03)

Denna gång var det dykning som gällde. Vi hade fått träna på att blåsa i ansiktet på Isaac så vi skulle veta när han höll andan ungerfär och denna gång var slutprovet. Mamsen hade en mardröm på natten där någon tappade ner Isaac i bassängen och lät honom ligga och så skulle hon dyka ner (som hon har svårt med i vaket tillstånd, så ni förstår väl vad svårt det var i drömmen), usch det var inte roligt. Men när det närmade sig dyket så blev Isaac så arg, han var döhungrig så det var bara att amma där i vattnet men sedan blev han glad igen. Vi fick prova lite först med att få kontakt med honom och säga att vi skulle dyka och räkna till tre och blåsa, samtidigt som man skulle doppa ner ansiktet lite försiktigt, det gick faktiskt bra så vi provade ett par gånger till och han verkade gilla det.

Plaskande killen, han var som en vattenspridare..Papsen och Isaac och bollen SKA in i munnen..Isaacs kompis Lukas och hans mamma Kicki

Isaacs kompis Edvin..Häe myser Isaacs kompis Fred med sin mamma Anna och pappa Fredrik

5:e Babysim (16/2-03)

Jaha, då har vi varit på Babysim igen men det var inte lika mysigt denna gång. Det hade blivit fel på givaren i bassängen som bestämmer hur mycket klor som ska pytsas ut så den varma och goa lilla bassängen var avstängd så vi fick vara i den stora (ja den är inte så stor men betydligt kallare kan vi meddela). Isaac hackade tänder (som han inte har) för han tyckte det var kallt fast det gick ju bra att bada där också men inte lika mysigt som sagt var. Vi dök några gånger och det verkar han tycka är ganska spännande, han ser lika förvånad ut varje gång. Vi fick även testa en ny övning. Barnet skulle ligga på mage i armvecket och så när dom sprattlade med benen så skulle man virvla med vattnet kring fötterna, i och med det så lär dom sig att ta sig framåt. Så det testade vi också, plus att man gör de övningar som vi tidigare också fått träna på. Vi var inte i den hela halvtimmen som vi brukar utan gick upp lite tidigare denna gång. Isaac var nöjd och det var vi också. Han somnade innan vi ens kommit ut till bilen även denna gång och så sov han i en och en halv timme. Mys :)

Papsen och Isaac övar magläge

6:e Babysim (23/2-03)

Nu har vi varit på Babysim igen och därmed är det bara fyra gånger kvar, trist :( Idag så fick vi öva Torpeddyk, eller en början till ett sådant i allafall. Man fick skjuta barnet under vattnet framför sig och så tog den andra emot, idag var Magnus inte med så det blev min vän Linda som hade Babysimet som fick hjälpa till. Det var lite halvotäckt men det gick bra, Isaac var väl lite sådär tveksam. De vanliga dyken gick kanonbra istället och det kändes skönt. Sedan fick vi en till övning oc hdå skulle man bara hålla i barnets "nypor", ja man höll ju dom ovanför handen också men det var gripreflexen man använde sig av och så fick dom flyta bara och det var härligt. Dom spelar ju musik under vattnet och det syntes så väl när Isaac fattade att det var musik för från att vara som en propeller och skvätta och sparka i vattnet så blev han helt stilla och kikade undrande vad det var som lät. Det låter hur mysigt som helst när man har ner öronen under vattnet, dom har delfinljud och musik och det är så avslappnande. Nästa gång måste vi ha digitalkameran med oss för det är så roligt med kort därifrån och vi måste ju ha något kort på Isaac när han kommer upp från sina dyk för han ser så förvånad ut.

7:e Babysim (2/3-03)

Då har vi varit på ännu ett bebysim och det känns så trist att det snart är slut och att fortsättningskursen inte är förrens till hösten, det är ju aslångt dit. Hur som helst så fick vi öva lite nya grejer idag bl.a skulle dom små få dyka från kanten, det låter dramatiskt men det var det inte. Man höll barnet sittande på en kant (vår kant var ett plastbord som stod i vattnet) och så skulle man bara föra ner dom under vattnet som man brukar göra i ett vanligt dyk men nu skulle man direkt efter att dom kom upp till ytan ta dom till kanten och lägga händerna uppe på. De lär sig därmed att dom alltid ska ta sig till kanten. Vi övade så klart de andra övningarna också och Isaac njöt som vanligt som fisken i vattnet, han plaskar och stänker. Vi har så mysigt så. Nästa gång ska Isaacs mormor och morfar följa med och kika på vårat vattendjur, det blir skoj.

8:e Babysim (9/3-03)

Denna gång var Isaacs mormor och morfar med och jag tror att dom tyckte det var mysigt att få följa. Morfar filmade och det är ju så kul att ha kvar. Vi fick öva lite längre torpeddyk och så fick alla barn prova att ligga och flyta i en flytväst, och hallå vad söta dom där små flytvästarna är. Dom berättade att det kostade bara 10:-/vecka att hyra en sån på Räddningsstation och det är ju helt otroligt billigt. Bra att veta om man ska ut och åka båt. Det här gången tog dom även fram rutschbanan som dom små fick lära känna lite och då höll man dom så dom fick "hålla" sig i kanten och så hällde ledarna vatten på banan så det lät och kom vatten nerrutschande på dom och sedan fick man lägga dom små på mage med huvudet ner och fötterna upp och hålla i dom och göra precis som när man gjort ett vanligt dyk och så dra dom ner till vattnet och göra ett litet dyk längst ner och så ta dom till kanten direkt när dom kommit upp. Isaac verkade tycka det var helt okej. Själv tyckte jag det var mysigt, synd att Magnus missade det, fast vi har det ju på film som tur är. Vi provade att fota honom med en undervattens kamera som jag fått lånat och det är ju lite svårt eftersom att dom gör så korta dyk och är inte under så länge men vi testade i allafall, det blev om inte annat väldigt roliga kort kanske, han är kanske inte ens i bild *fniss*. Hur som helst så var det skoj.

9:e Babysim (16/3-03)

Idag var Isaacs farmor och farfar med på babysim och kikade på vårat baddjur. Idag var det förlängda torpeddyket som gällde, rutchkanan och att få balansera i vattnet stående i mammas hand. Vi hade med oss undervattenskameran även denna gång, får se ifall vi fick till något kort i allafall. Magnus fotade på Isaac och det verkade gå bra men sedan fotade jag våra kompisars bebisar när dom dök och det var svårt tycker jag. Jag försökte även ta något kort med halva kameran i vattnet och halva ovan ytan, får se ifall dom blev så häftiga som jag vill att som ska bli. Tråkigt att det är sista gången nästa gång. Vi kommer självklart anmäla oss till fortsättningsgrupp men det blir ju inte förräns till hösten och dit är det skit långt känns det som.

Oj oj oj, är det såhär det är att vara fisk?

Nu är jag på väg upp till ytan

10:e och sista Babysim (23/3-03)

Jaha då har vi varit på det absolut sista babysimmet för denna termin då, trist. Vi hade i allafall urmysigt som vanligt, det var smockfullt i bassängen för alla var där. Det gick kanonbra att dyka på alla sätt vi övat på och det är ju roligt. Vi samlade alla små bebbar för ett gruppfoto och dom ser ju såååååå gulliga ut.

Vad himla duktig jag är på att dyka, rena rama delfinen ju

Hela truppen samlad, Astrid, Isaac, Fred, Lukas, Edvin, Alfons, Alice, Noah och Thilde

Isaac fick även ett diplom, hans allra första diplom, gissar att det kommer att bli några under årens lopp.

saacs första diplom, Yeeeh lilla älsklingen

Nu längtar vi redan till fortsättnings gruppen som börjar i höst, hur vi nu ska orka vänta tills dess. Vi ska försöka att åka till badhuset och bada själva i allafall tills dom stänger det inför sommaren, man vill ju underhålla det som han lärt sig. Sedan är det ju hur härligt som helst också så det är ju lite för min skull också, varmt och skönt.

 
<<Föregående